lørdag 30. mai 2015

[ R O M A - dag 3 og 4 ]

Søndag; vi starta dagen med en r u s l e t u r opp mot Piazza del Popolo. Hadde noen stopp på veien, litt shopping på G. Klær og sko. (Jeg, jeg handlet kun 3 bøker på hele turen, vi var innom et lite galleri og der klarte jeg selvfølgelig ikke å la være å plukke med meg noe!)
Snupp sovna på veien og vi gikk opp til et utsiktspunkt rett ovenfor plassen. Der lå det også en fin cafe og det ble litt kaffe og kake på oss. (Nå hørtes vi plutselig veeeldig gamle ut haha). 

Etter en liten pause gikk vi ned for å se S p a n s k e t r a p p e n  og Trevi-fontenen. Mye mennesker, og ikke så veldig lett å komme frem. Trevi-fontenen ble dessuten restaurert så her var det ikke en vanndråpe. Allikevel hadde de satt opp en liten gangbru slik at man kunne gå bort til stillasene og kikke. Ikke særlig sjarmerende, så her gikk vi bare forbi.

G hadde plukket opp et tips på nett, et sted man kunne kjøpe piknik-kurv og ta med seg i Villa Borghese parken for å ha piknik. Dette måtte testes og det var jo en fin a v k o b l i n g fra byens trafikk og annet mas. Dette kan jeg absolutt anbefale! I kurven var det både salat, sandwich, kake, snacks, drikke og kaffe. I tillegg hadde vi kjøpt med oss en liten flaske vin. Alt av bestikke, glass etc var med og de hadde også lagt ved et pledd vi kunne sitte på, perfekt!

Resten av dagen brukte vi i parken der det var et stort ridestevne, t i v o l i og masse kjekt for familier.

På mandag hadde vi tre ting på planen; Vatikanet og så ville jeg gjerne innom en butikk (som viste seg å være stengt) og et lite dukkeverksted. Det siste bildet er fra dukkeverkstedet, et veldig lite rom, men veldig mange d u k k e r og annet småtteri som Federico Squatriti satt å reparerte på. Moro å se!


En utrolig herlig tur til fine Roma, håper vi kan reise tilbake en annen gang!















3 kommentarer: