torsdag 28. mai 2015

[ R O M A - dag 1 og 2 ]

Pinsehelg i R o m a, julegave fra min kjære. Familien på tur.

Jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå med en 2 åring på tur i storbyen, det gikk over all forventning. Vi har sett masse, spist deilig mat på koselige restauranter, kosa oss med piknik i parken, blåst s å p e b o b l e r, drukket deilig kaffe, lært litt italiensk, sjarmert italienere, shoppet, brukt beina, vært i Vatikanet, lagt oss tidlig (fordelen med å reise med små barn – tidlig i seng/tidlig opp) og selvfølgelig spist masse is!

Hotellet(Caesar House Residenze Romane) vi bodde på var lite med kun 6 rom. Det lå perfekt til, rett rundt hjørnet for Colosseum og Forum Romanum. Frokosten ble servert på rommet, vi la inn bestilling på hva vi ville ha og når vi ville ha den servert kvelden før. I tillegg bestilte vi opphenting på flyplassen, da vi landet stod det en sjåfør og ventet på oss. Hotellet var ikke av de mest trendy, men vi hadde et stort rom og betjeningen var veldig hyggelig og hjelpsomme, det kan absolutt a n b e f a l e s.

Vi var på hotellet i 14 tiden på fredag og resten av dagen ble brukt til å utforske nabolaget, og en tur inn på Colosseum. Vi hadde hørt at køen inn på Colosseum kunne være temmelig heftig så da vi oppdaget at det nesten ikke var mennesker der gikk vi likså godt innom når vi var i nærheten.  

På lørdag var vi på Kapitolhøyden, Forum Romanum og Palatinerhøyden før vi ruslet over til Trastevere for lunsj. Trastevere var veldig koselig med trange gater og små restauranter. Resten av dagen ble brukt til å utforske byen.

Det ble selvfølgelig mye pasta og pizza i løpet av helgen og jeg fikk også smakt på fritert a r t i s j o k k. Det var veldig godt og det falt til og med i smak hos lille snupp.

4 kommentarer:

  1. It was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.

    SvarSlett