mandag 23. april 2012

Favorittby i Europa?

Jeg har lyst til å pakke kofferten og ta en storby-weekend med kjæresten. Kjenner at kroppen skriker etter litt nye opplevelser og ikke minst varme. På grunn av jobb er det for øyeblikket uaktuelt å være borte mer enn en helg og kanskje en ekstra dag, så Europa passer bra.Så er jo spørsmålet hvor? Har dere noen tips? De som står øverst på lista er Barcelona, Roma, Paris og Istanbul. Istanbul utgår nok på grunn av reisetid. Jeg har vært i Paris noen ganger, men kun på jobb - aldri som turist (bortsett fra noen timer som ble brukt til å løpe fra Eiffeltårnet til Sacré-Coeur). Barcelona og Roma har jeg aldri vært i. 


Shopping er ikke superviktig, vil heller rusler rundt å få med meg det som skjer i byen, spise godt og slappe av.

Hva er din favorittby i Europa?
9 kommentarer:

 1. Eg er veldig glad i København eg, direkte flight i frå Sola og det er jo ikkje feil ;) Ellers har eg gode erfaringar frå Krakow også, det er også direkte flight i frå Sola og ikkje så lang flytid.

  Paris har eg aldri vore i, heller ikkje Roma eller Barcelona. Mannen har vore i Barcelona og har skikkelig dårlig erfaring pga lommetjuver, ekstremt pågåande horer og anna shait... men no budde dei på ein litt uheldig del av La Rambla da. Uansett så er han på type "aldri meir Barcelona...".

  Lykke til og god tur kor det no måtte bli :)

  Klem ELi

  SvarSlett
 2. Vi drar til Paris om et par uker:) første gang ..blir spennendes !!
  Roma er flott..
  Jeg har akkurat klikket inn en reise til Krakow..med minsten ,i sommer.Det blir nok bra det,2 jenter på 14 ut på shopping!!(Polen har ikke fristet meg,men nå fikk vi en forespørsel om å bli med..og jeg har hørt masse skryt)

  Snakkes på lørdag,blir kjekt !!

  SvarSlett
 3. Jeg har vært i Slovenia og vil anbefale det på det sterkeste, hovedstaden er en ganske liten men utrolig koselig by!
  Vi var der i mai og da var det sommertemp. God mat, masse å se på, koselige mennesker:)
  Takk for koselig kommentar:) Det er nok sant som du sier, men du skal vite det at etter jeg traff deg sa jeg til bergenseren at " hun likte jeg, vi hadde nok sikkert blitt gode venner" bergenseren var enig, men han er nok litt lettet for at vi ikke bor i samme by..vi hadde blitt de rottene vettu haha
  Ha en fiin tirsdag søte deg!
  klem Cathrine

  SvarSlett
 4. Flott blogg du har! Og så fantastisk flotte bilder!
  Legger meg til som følger :)

  Ha en fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 5. Min favorittby er Paris, men Firenze, Roma og Barcelona er flotte byer det også. København er jo også en favoritt... Her ble det visst mange byer, men jeg har godt minner fra de fleste steder og da blir det vanskelig å velge seg bare en.
  Ha en flott dag

  SvarSlett
 6. Bortset fra min tidligere hjemby København, så holder jeg utrolig meget af Paris, Milano, London og Rom ;o) Der er så mange dejlige steder i Europa.

  Rigtig dejlig blog du har. Jeg melder mig til ;o)

  SvarSlett
 7. Roma! Definitivt! Nydelig by - masse og se (og jeg er egentlig ikke noe glad i å se på gamle bygninger osv). Bra shopping også :) Og god mat ikke minst!

  SvarSlett
 8. jeg må si Barcelona jeg da vel...
  Jeg opplevde de værste sidene til Barcelona den første sommeren jeg var her - eller faktisk de første 2 mnd - men det var Ramblas og Plaza Catalunya hvor jeg da vanket - men har aldri opplevd dette etterpå. MEN det er kanskje bare pga at jeg har fått av meg turist stemplet??
  Jeg og familien var i Barcelona for et par helger siden, det er sjelden vi tilbringer mange timene der nå lenger - og vi hadde det kjempe fint!! En av reglene moren min satte første gangen hun var her - og da hadde jeg ikke møtt minimum mannen ennå - var at jeg kan ikke se alt nå - jeg får heller komme tilbake!!! barcelona har uttrolig mye å tilby, ved at den kan være en bade by samtidig som den er en enorm shopping by fesk - mye kultur å se på også!!
  jeg var i Paris med mannen for første gang ( bortsett fra at vi kjørte innom etter Euro Disney i 2009) og jeg forelsket meg veldig - men noe er helt klart - tror mye spilte inn at vi hadde en fin romantisk tur vi to, ferie, fint vær - bare spiste, koste oss - syklet rundt å så på de turist atraksjonene vi ville og hadde det bare supert!!!
  Så det viktigste er å komme seg vekk, sammen med mannen!!
  Jeg ønsker å se de fleste storbyer slik! MEN må dra ekstra hardt i mannen som IKKE er interesert i å reise noe sted!!
  Hvis du kommer til Barcelona så si ifra så jeg kan komme med noen tips!!

  SvarSlett