torsdag 30. april 2015

[ K J Ø K K E N ]

Jeg malte to av kjøkkenveggene i fargen Timian i fjor, men fargen ble liksom mer og mer feil. Siden jeg skal ha opp de "berømte" grønne flisene (spørs om de noen gang kommer opp, foreløpig koser de seg veldig i kjelleren), så måtte jeg finne en farge de passer til...igjen. Så da ble det s v a r t. Jeg synes hele kjøkkenet kom bedre frem med de svarte veggene, og nå er jeg veldig fornøyd! 

Det er jo et par ting som gjenstår før jeg er helt ferdig, hylle på veggen blant annet. Og den ledningen som stikker ut av v e g g e n skulle jo vært gjemt bort... jaja, det skjer vel en gang det også ;)



onsdag 29. april 2015

mandag 27. april 2015

[ M I D D A G S T I P S ]


Det er lett å havne i vane-fella når det kommer til m i d d a g. Jeg prøver å variere, men hvis jeg har dårlig tid er lett å gå for det gode, gamle.

I dag derimot, hadde jeg litt tid til overs så da ble det en ny middagsvariant på bordet.

Snupp er veldig glad i fisk, og vi har fisk flere ganger i uka. Dagens meny bestod av:
Steinbit og chorizo i ildfast form i ovnen. Som tilbehør hadde vi røde linser, store hvite bønner, erter (også en stor favoritt hos snupp), tomat, sorte oliven og asparges. Alt blandet sammen til en slags salat. 

Litt r u c c o l a og gresk yoghurt (naturell) ved siden av. Pepper på toppen.





tirsdag 21. april 2015

[ B R Ø D ! ]


Jeg er veldig glad i å lage mat, men baking har liksom aldri vært min sterke side, og brødbaking...vel ikke veldig erfaren der gitt. Men så fikk jeg denne brødoppskriften, og denne var lett som en plett å få til. God ble den også!


Her er oppskriften:

500 g mel
- jeg har brukt ca 1/3 fint hvetemel, 1/3 sammalt rugmel grovmalt og 1/3 sammalt hvetemel grovmalt
2 ts salt
1/2 ts tørrgjær
4 dl lunkent vann

Alt rører sammen i en bakebolle og dekkes til med plast. Deigen blir skikkelig klissete, men det er slik den skal være! La den stå i romtemperatur i 12-18 timer.

Velt deigen ut på et bakepapir som er dekket med mel. Brett så deigen over hverandre noen ganger, sett bollen på hodet over deigen ca 1 time. 

Forvarm en ildfast form med lokk i ovnen på 250 grader. (viktig at formen tåler så høy temperatur!)Legg deigen i den ildfaste formen, på med lokk og stek på nederste rille i 30 min. Ta av lokket og stek videre i 15 min.

♥ Avkjøles på rist.






søndag 19. april 2015

[ H E L G ! ]


Denne helga har vært skikkelig fin. Været har vært helt strålende og vi har kost oss ute med hagearbeid, is-spising i sola, gåturer, s y k k e l t u r e r og familiebesøk. 
Vi har med andre ord lada batteriene og er forberedt på en hektisk uke.

Snupp har funnet ut at g r e s s l ø k er veldig godt, spesielt når man kan plukke den rett fra hagen. 



I tillegg til masse u t e t i d har jeg klemt inn litt maskering på kjøkkenet. Jeg har bestemt meg for å male kjøkkenveggene igjen, ble liksom aldri helt fornøyd med den grågrønne fargen vi har nå. Så i morgen kliner vi til med svarte vegger på kjøkkenet! 

Forrige uke var samboeren så snill at han kjørte til Brevik og kjøpte ny sofa til gangen. Etter litt tenking har jeg bestemt meg for å male den ene veggen i gangen også. Fargevalg får dere vite litt senere, men jeg kan si såpass at den nok blir ganske sprek i forhold til den k j e d e l i g e "bomullsveggen" vi har nå!

Ha en finfin søndagskveld! 



onsdag 15. april 2015

[ T A P E T K j æ r l e i k ! ]


I Horten ligger det en liten butikk med mange små skatter. En rosa dør trakk til seg oppmerksomheten min en dag jeg gikk forbi og jeg måtte gå innom for å ta en titt. Det første jeg ser når jeg kommer inn er en helt fantastisk tapet som dekker den ene veggen. Ok, da var jeg solgt! D Å N ! Tror det er den vakreste tapet jeg har sett noen gang. 
Og ikke nok med det, butikken har masse fint tøy, brukt og v i n t a g e. 

BareBrukt er navnet, den ligger i Storgata 22. 

Vel verdt å stikke innom hvis du er i området! 







søndag 12. april 2015

[ M I N G r e i e! ]

Jeg har en liten fetisj for p l a k a te r og fine bøker/magasiner. Når jeg er ute og reiser har jeg gjerne gjort litt research på forhånd for å finne ut om det er noen spesielle butikker jeg har lyst til å stikke innom. Jeg fyller heller kofferten med kule trykksaker enn klær til meg selv.(sko er en annen sak ;)

Den fine plakaten som henger i stua kjøpte jeg på Munch-museet for et par uker siden. Ofte så har jo k u n s t m u s e u m fine plakater, så det er verdt å ta en tur innom i butikkene som ligger i tilknytning til museet.

Når det kommer til fine bøker så anbefaler jeg disse butikkene:

Berlin:

Amsterdam

Stockholm


Har du noen tips til meg?


mandag 6. april 2015

[ N Y E Tider! ]


Påsken har i år blitt et slags skille, en avslutning på noe gammelt og en b e g yn n e l s e på noe som kommer til å bli annerledes. En ny hverdag har startet, og jeg gleder meg til å ta fatt på andre oppgaver.

Som så mange andre har jeg hatt en del tanker rundt dette med blogging, om det er liv laga eller om jeg rett og slett skal kaste inn håndkle. Det har blitt et innlegg i ny og ne, men ikke på langt nær så hyppig som det var før. Interiør-interessen er minst like stor som den var tidligere, men den har kanskje endret seg på et vis. Jeg merker at jeg er mindre fokusert på t i n g og mer opptatt av hvordan interiøret fungerer i hverdagen. Det er nok et resultat av ny familiesituasjon, men det har vel også litt med at jeg ser hva jeg trives med, og at jeg ikke er så opptatt av hva alle andre liker og mener.

Jeg kjenner fremdeles h j e r t e b a n k-f ø l e l s e n og den er kanskje enda sterkere nå når jeg oppdager ting jeg liker. Jeg har en tendens til å falle inn i «inspirasjonsverdenen» min, og den kreative siden er på ingen måter død, den har bare vært litt bortgjemt i det siste.

Jeg skulle ønske døgnet hadde sånn ca dobbelt så mange timer sånn at jeg kunne holde på med alle de tingene jeg trives med. Men så er jo 24 timer det jeg må forholde meg til da, og da er det jo rett og slett bare en ting å gjøre – prioritere. Så nå er det struktur som gjelder og bloggen skal opp å gå igjen – men den kommer til å ha et litt annet fokus enn den har hatt tidligere.

Håper D U har lyst til å henge med!  



søndag 5. april 2015

[ BAD igjen! ]

Det blir bade-snakk her fremover....

Vi snirkler oss sakte, men sikkert(?) inn på løsninger til b a d e t. Vi er enige om fliser på vegg og type gulv. 

Vi er ikke enig om baderomsinnredning. Jeg heller mot teak/gammelt treverk, samboeren ser på meg med skrekk i øynene når han ser hva jeg finne frem av gamle t e a k m ø b l e r på finn.no. Jeg må gå noen runder med meg selv og se om jeg kan endre mening. Som regel ender vi på en ting midt i mellom, sannsynligvis blir det det nå også. 








Bilder h e r f r a